Reseförsäkring

Reseförsäkringar är ofta bara bortkastade pengar om man skall på semester. Skall man resa utomlands under en längre period kan det däremot vara bra att teckna en speciell försäkring som täcker sjukvårdskostnader etc. som kan uppstå under resan. Det är särskilt viktigt om man skall jobba under tiden eller ägna sig åt farliga aktiviteter.

Om du skall vara borta under en längre tid så ökar risken att du blir skadad och du kommer då troligen inte täckas av andra försäkringar som normalt skyddar dig när du reser utomlands. Hur viktigt det är att teckna en försäkring beror på vilket land du skall besöka. Vissa länder erbjuder gratis sjukvård till alla oavsett nationalitet medan andra länder såsom USA har mycket höga kostnader som du måste betala om de behöver vård. Tänk igenom vad du behöver ditt du skall innan du börjar leta en försäkring. I denna artikel kommet vi i fortsättning att fokusera på vanliga kortare semesterresor.

Anledningar att inte köpa en försäkring

Här nedan kommer vi titta lite närmare på varför det i de flesta fall är onödigt att köpa en speciell reseförsäkring.

Betala din resa med VISA

Om du betalar din resa med ditt VISA kort så får du automatiskt en reseförsäkring som ingår i ditt kort. Det finns ingen anledning att inte betala för resan med Visakort. Att betala med VISA kort är mycket enkelt och kostar inte mer än det gör att betala med kontanter. Om man bokar sin resa online så är bankkort ofta enda sättet att betala för din resa. Den reseförsäkring som ingår i ditt VISA kort täcker ofta inte lika mycket som en speciell reseförsäkring men de täcker det mesta och om man har denna försäkring är det inte värt att betala för en reseförsäkring för att få lite extra skydd. Man får ofta mycket lite extra skydd för sina pengar.

Reseförsäkring i din hemförsäkring

Många hemförsäkringar innehåller en reseförsäkring som täcker dig när du far på vanliga kortare semesterresor. Denna försäkring täcker alla resor som är max x dagar långa. Dessa försäkringar täcker ofta det mest viktiga.

De flesta har med andra ord tillgång till minst två olika reseförsäkringar utan att behöva teckna någon speciell reseförsäkring.

Vad som inte täcks

Det är viktiga att förstå att det finns en rad mycket vanliga semesteraktiviteter som inte täcks av vanliga reseförsäkringar. Detta är sant oavsett om du har tecknat en speciell reseförsäkring eller om du använder den som ingår i din hemförsäkring eller Visakort. Detta inkluderar alla typer av extremsporter. I detta inkluderas vanligen bergsklättring, snowboarding, dykning och ibland ridning. Om du skall utöva dessa aktiviteter och vill vara skyddad så bör du leta reda på en specialförsäkring som täcker just dessa aktiviteter och skador som uppstår under dessa.