Kulturresor i Europa

kulturresor europaFör dig som gillar kultur i form av konst, musik, arkitektur med mera så erbjuder Europa enormt mycket upplevelser. Sverige är ett förhållandevis fattigt land när det kommer till kultur över lag och vi slås därför ofta av häpnad när vi kommer till andra länder. Vi tänkte tipsa om några länder och städer där du kan slås med häpnad över fantastisk konst, byggnader och där du kan uppleva världens musik i alla dess former.

Paris

När det kommer till konst och kultur så är Frankrike, främst Paris ett centrum för kulturarv i Europa. Där finns fantastiska byggnader, monument och framför allt världskänd konst. Utöver historiska verk så är även Frankrike och Paris ett riktigt Mekka när det kommer till modern konst och kultur.

Se pampiga konserter på Le Parc des Princes, besök den gamla tågstationen och muséet Musée d’Orsay, Se Notre-Dame och dess historiska kultur och för att inte glömma Louvren, världens mest besökta nationalmuseum med bl.a målningen Mona Lisa på väggen.

London

London är precis som Paris, ett centrum för kultur, konst och fantastisk historia. Om du gillar historisk kultur och vacker arkitektur så är London ett perfekt alternativ. Där finns även mängder med museum och andra sevärdheter inom kultur, musik, historia och arkitektur.

Exempel på sevärda platser är Big Ben och parlamentshuset som är Londons mest besökta attraktioner. Westminster Abbey är en kulturhistorisk plats där kungar krönts sedan 1000-talet och som bjuder på fantastisk, historisk arkitektur. Tower of London är en av världens mest kända och bevarade medeltida borgar som absolut måste ses.

Rom

För dig som gillar historisk arkitektur så är Rom ett paradis. Detta är en stad som fortfarande präglas av Romariket och kristendomens historia. Här får du uppleva en annorlunda men fantastisk kultur och arkitektur som får dig att tappa hakan. Rom är också känt för pampiga föreställningar och konserter.

Besök den enorma Peterskyrkan som även är ett enormt museum fullpackat med konstskatter. Vatikanen är ett måste att besöka när man sätter sin fot i Rom, där får man uppleva kristendomens historia och helt otrolig arkitektur. Colosseum känner nog alla till och givetvis ska denna arena besökas.