Disneyland Resort Paris

Disneyland ParisDet finns fem stycken temaparker med Disney och Disneys populära seriefigurer som tema. Två av dem ligger i USA, medan en ligger i Tokyo, en i Hong Kong och en i Paris. Temaparken i Paris, som går under namnet Disneyland Resort Paris (tidigare EuroDisney), är den som är enklast att nå från Sverige.

Disneyland Resort Paris är en dröm för alla barn. Här kan barnen utforska en mängd världar, hälsa på sina favoriter, åka berg-och-dal-banor och andra attraktioner, se hur man gör animerad film, och mycket mer. Även föräldrar kan roa sig i parken. Om attraktionerna och de magiska världarna inte upplevs som tillräckligt finns både shopping och andra nöjen i överflöd.

Två olika parker

Disneyland Paris består av två olika parker och ett mer allmänt nöjesområde med restauranger, butiker och kultur. Överlag kan vi säga att Disneyland Paris bjuder på något för alla smaker och både gammal som ung kan roa sig kungligt i Musse Piggs europeiska park.

Disneyland Park utgör den större delen av hela området och det är också denna del som är den ursprungliga. Här finns fem olika världar och alla är fyllda med Disneys magi. Världarna är Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland och Main Street USA. Sistnämnda är en mindre stad i staden från vilken de övriga världarna utgår.

Varje värld har en egen karaktär. I Fantasyland är till exempel fokus på prinsar, prinsessor och magi. Snövit och Törnrosa är bara några av de karaktärer som finns att hälsa på här. I Adventureland är i stället fokus på pirater, skattjakter och annat spännande.

Walt Disney Studios är namnet på den andra parken. Här är mer fokus på filmskapande och det finns ett antal attraktioner där du kan ta del av hur Disney skapar sin magi.

Attraktioner

Det finns sammanlagt 43 attraktioner av olika slag på Disneyland Paris. Merparten av de mer traditionella attraktionerna, såsom berg-och-dal-banor och liknande, hittar du i Disneyland Park. I parken Walt Disney Studios är lite mer fokus på attraktioner i vilka du får uppleva effekter från filmens värld.

Boka flyg till Disneyland Resort Paris

Disneyland Paris ligger omkring 35 km öster om Paris så det är till Paris du ska boka flyget. Kommunikationerna mellan Sverige och Paris är goda och det ska inte vara några problem att hitta lämpliga flygresor.

När du väl är i Paris kan du ta dig till Disneyland via bil, buss eller pendeltåg. Bussen är förmodligen det mest praktiska och bekväma alternativet. Bussbolaget kör transferbussar både från Paris-Charles de Gaulle, Orly och Beauvais direkt till parken. Resan tar inte mer än en halvtimme.

Boende på Disneyland Resort Paris

Det finns ett större antal hotell och andra boenden i direkt anslutning till parkerna och det är klart smidigt att boka ett boende på området. För den mest magiska och exklusiva upplevelsen av Disneyland Paris väljer du med fördel hotellet/sagoslottet Disneyland Hotel. Totalt finns ett tiotal hotell att kika närmare på. Självklart har varje hotell ett speciellt tema för att ge det där lilla extra.