Charter till Turkiet

Turkiet charterTurkiet är ett av de främsta, om inte den främsta, charterdestinationen för tillfället. Landet lockar med sol och bad, kultur i mängder samt en spännande blandning av Europa och Asien. Det är inte konstigt att turistorter som Alanya, Antalya, Marmaris och Side är favoriter bland många soltörstande svenskar.

Charterresor till Turkiet finns det många av. De flesta svenska charterarrangörer erbjuder resor till åtminstone en handfull olika destinationer i Turkiet. De flesta av charterorterna ligger på Turkiets södra kust mot Medelhavet, men det finns också ett antal pärlor på den västra kusten mot Egeiska havet.

Billiga charterresor till Turkiet

Charterresor till Turkiet är allmänt sett billigare än charterresor till exempelvis Spanien/Mallorca och Grekland. En faktor är att utbudet är så stort. Turkiet har de senaste åren vuxit fram till att bli en tungviktare inom charter och längs kusterna mot Medelhavet ligger charterorterna som på ett pärlband. En annan faktor är att prisnivån i Turkiet, som inte är medlem i EU, är lägre än vad den är i exempelvis Grekland och Spanien. En lägre prisnivå generellt sett ger lägre kostnader för flyg, hotell och service och det kan visa sig ganska tydligt när du tittar på priset för flygbiljetten.

För att hitta billiga charterresor till Turkiet behöver du inte leta särskilt länge eller noga. Om du använder en sajt för jämförelse av flygresor (vi listar några sådana på förstasidan) kan du förmodligen ganska enkelt hitta rätt. Se bara till att jämföra rätt. Jämför inte en flygstol till Alanya med en all inclusive-resa!

Exklusiva och lyxiga charterresor till Turkiet

Utbudet av flygresor till Turkiet har differentierats på senare tid och Turkiet bjuder numera inte bara på charterresor av standardtyp. Fler och fler researrangörer har börjat ta fram resepaket med lite mer lyx och exklusivitet. Dessa resepaket är normalt riktade mot semestrande par som vill ha det lilla extra på semestern.

Turkiet – en favorit under lågsäsong

Turkiet är ett lite speciellt charterland eftersom landet kan ståta med klart behagliga temperaturer även de månader som normalt betraktas som lågsäsong, det vill säga april-maj och oktober. I den klassiska charterorten Alanya är medeltemperaturen i april 21 grader, i maj 24 grader och i oktober 26 grader. Havstemperaturen är kanske inte tillräckligt hög för bad under våren, men i oktober kan det vara upp till 25 grader i vattnet.

Kort sagt kan du få dig en rejäl dos sol och bad i Turkiet när det är kallt och mörkt här hemma. Eftersom hotellen inte gärna vill stå tomma finns också goda chanser att hitta mycket billiga resor. Om du har möjlighet att komma iväg under lågsäsongsmånaderna är Turkiet ett utmärkt val.