Använd kreditkort på resan

kreditkort till resaSverige är ett väldigt tryggt och säkert land i förhållande till andra länder, speciellt när det kommer till rån och bedrägerier. Många gånger tänker vi inte på att det finns risker med att hantera större mängder kontanter och att handla på bankkortet när vi är utomlands. Givetvis är risken för rån eller bedrägeri inte jättestor, speciellt inte om man håller sig till säkra områden på resmålet. Men för att vara riktigt säker så bör man skaffa sig ett kreditkort som inte är kopplat till sitt bankkonto där man har alla pengar. Du kan jämföra de bästa kreditkorten här och ansöka direkt på nätet.

Fördelar med kreditkort på resan

Om man skaffar ett kreditkort till resan så riskerar man inte att förlora pengarna man har på sitt konto om man skulle bli rånad eller bara tappa kortet. Det finns inga ackumulerade pengar på ett kreditkort utan man har i stället en kreditgräns som man kan använda med kortet. När man kommer hem från resan så får man en faktura från kreditbolaget eller banken där man har sitt kreditkort. Det finns även smidiga funktioner för att snabbt spärra sitt kreditkort i fall det skulle bli stulet eller borttappat. Du bestämmer också helt själv vilken kreditgräns du vill ha på kortet.

Bonus på kreditkort

När man handlar på ett kreditkort så får man nästan alltid någon form av bonus. Man kan få pengar tillbaks, presenter, rabatter och mycket mer. Vissa kreditkort ger även rabatt på flygbiljetter, hotell och hela resor om man använder kortet när man bokar. Man får alltså mer för sina pengar när man handlar med ett kreditkort i förhållande till om man använder kontanter eller sitt bankkort. Inte nog med att man sparar pengar med kreditkortet, man slipper dessutom växla kontanter och betala dyra växelkostnader, det är bara att gå till närmaste uttagsautomat på resmålet för att ta ut kontanter om det skulle behövas.