3 tips för en billigare flygresa

Människor som ofta reser är säkerligen, ibland plågsamt, medvetna om att priset för en flygresa kan variera något enormt beroende på när man tittar. Det känns som att priser förändras varje dag och att det skiljer sig mycket mellan olika reseplanerarsajter och resebyråer. Anledningen till att det upplevs så är också för att det är så verkligheten ser ut.

Priserna på flygresor skiljer sig väldigt mycket åt, inte enbart på grund av resmål och säsong för bokning, utan också mellan flygbolag, tidpunkt för köp och typ av biljett. Det är många parametrar som spelar in, vilket gör det svårt att slå fast konkreta tips för att hitta bra och billiga flygbiljetter. Men det finns andra tips på hur du gör det enkelt för dig att själv hitta det bästa alternativet.

Följ tipsen och spara pengar

Det mest grundläggande är att resa vid en tidpunkt som är definierad som lågsäsong. Det allra vanligaste är att människor reser på weekends, alltså en helg mellan fredag och söndag, vilket gör att dessa dagar blir fulla av resande människor, och det i sin tur gör det dyrare att resa. Om du istället reser på en lördag, eller kanske en tisdag, så kommer inte samma problem finnas, och resorna är samtidigt billigare. Har du möjlighet att ta dig till någon av de större nordiska flygplatserna smidigt så är det ett givet val, eftersom det finns fler, och billigare, avgångar att välja på.

Välj välkända destinationer. Ju svårare det är att komma till ett område, desto svårare är det också att göra det billigt. Du kanske inte är ute efter att resa till Paris, utan en mindre stad en bit utanför, men i stället för att flyga direkt till staden kan du spara en del pengar på att i stället välja en billig biljett till Paris och därifrån ta dig till den destinationen. På samma sätt kan du spara pengar genom att köpa enkelbiljetter, alltså att du köper hemresebiljetten på plats istället för i Sverige.

Kolla erbjudanden. Det är hård konkurrens mellan flygbolag och resebolag om resenärerna. Det betyder att de måste sticka ut och erbjuda bättre priser, men det är inte hållbart i längden. För att kunna hålla priserna på en bra nivå och fortfarande locka till sig kunder så använder sig bolagen av kampanjer och erbjudanden. Håll noga utkik efter dessa, och tveka inte att slå till. Du kan få en oförglömlig upplevelse till ett betydligt lägre pris än normalt.